Gastro jedálny lístok – Vytvorte si jedálny lístok na klik!

Gastro jedálny lístok – Vytvorte si jedálny lístok na klik!

Vytvorenie jedálneho a nápojového lístka je jedným z najdôležitejších krokov pri otváraní alebo prevádzkovaní reštaurácie, kaviarne alebo baru. Gastro jedálny lístok je nie len zoznamom jedál a nápojov, ale aj marketingovým nástrojom, ktorý ovplyvní spokojnosť zákazníkov a ziskovosť podniku. Tu je niekoľko tipov, ako si vytvoriť jedálny a nápojový lístok. Túto tému sme tiež rozvádali v článku TIP TOP jedálny lístok – Ako si ho vytvoríte a čo má obsahovať.

Pozrite si video ako jednoducho si vytvoríte jedálny lístok

Pridanie menu do Gastro jedálneho a nápojového lístka

Krok 1: Spravte si prieskum a plánujte

  • Zistite cieľovú skupinu: Určte, kto sú vaši potenciálni zákazníci a čo by ich mohlo zaujímať. Skúste sa zamyslieť nad ich vekom, pohlavím, preferenciami.
  • Analyzujte konkurenciu: Pozrite sa na lístky konkurenčných podnikov a zistite, čo funguje, čo nie, čo by ste mohli robiť ináč a čím by ste vedeli byť výnimočný.

👉 Vyskúšajte si digitálny gastroj jedálny lístok

Krok 2: Výberte správne jedlá a nápoje

  • Rôznorodosť: Ponúknite rôzne možnosti pre rôzne diéty a preferencie (vegánske, bezlepkové, atď.). A zároveň si dajte pozor, aby gastro jedálny lístok nebol príliš dlhý.
  • Cena a marža: Určte ceny tak, aby odrážali náklady na suroviny a pridali maržu pre zisk. Robíte to predsa pre zisk.
Zmena vizuálu jedálneho lístka

Gastro jedálny lístok – Krok 3: Návrh, rozloženie a grafika

  • Ľahko čitateľné písmo: Zvoľte písmo, ktoré je ľahko čitateľné, esteticky príjemné a zároveň dostatčne veľké, aby bolo jasné, čo ponúkate.
  • Fotografie: Použite kvalitné fotografie, ale nepreťažte lístok. Ak máte širokú ponuku, odporúčame použiť zopár ilustračných fotografií a zvyšok dať do QR jedálneho lístka pre gastro.
  • Logické usporiadanie: Usporiadajte jedlá a nápoje logicky, napríklad predjedlá, hlavné jedlá, dezerty a nápoje. Podľa toho, čo chcete, aby bolo rýchlo prístupné alebo čo sa vám predávalo najskôr. Prípadne to, čo by vám zvýšilo hodnotu objednávky jedného stola najskôr.

Zvážte použitie digitálneho jedálneho lístka pre gastro jedálny lístok ✅

Ako taký lístok vyzerá? Oskenujte QR kód a zistite.

Gastro jedálny lístok cez QR
QR kód gastro jedálneho lístka

👉 Skúste si 7-dňovú bezplatnú verziu Digitálneho menu na QR kód alebo si pozrite jeho výhody

Krok 4: Testujte a získavajte spätnú väzbu

  • Prvá verzia: Vytvorte prvú verziu lístka a získajte spätnú väzbu od zákazníkov a zamestnancov. Nehanbite sa pýtať sa zákazníkov, čo si myslia, s čím mali problémy, čo by sa dalo vylepšiť. Keď sa vám budú niektoré odpovede opakovať, budete vedieť, čo zlepšiť. Zákazníci si zároveň všimnú, že sa o nich zaujímate a prilákate ich minúť svoje peniaze u vás.
  • Úpravy: Na základe spätnej väzby upravte lístok podľa potreby. Vyhoďte, čo vám nejde, pridajte, po čom je dopyt. Upravujte, hrajte sa, modernizujte a zarábajte.

Krok 5: Tlač a distribúcia

  • Kvalitný papier: Použite kvalitný papier a tlač, aby lístok vydržal dlhšie. Zvážte zalamínovanie a iné obaly, ktoré ochránia váš lístok, aby vydržal čo najdlhšie.
  • Digitálna verzia: Zvažte vytvorenie digitálnej verzie lístka pre zákazníkov, ktorý využívajú smartfón. Väčšina mladých ľudí v dnešnej dobe preferuje práve túto možnosť.

👉 Možno vás zaujme aj tento článok:

Čo by mal obsahovať gastro jedálny lístok

  1. Názov podniku a logo
  2. Dátum vydania alebo revízie
  3. Kontaktné informácie a sociálne médiá (v prípade digitálneho jedálneho a nápojového lístka)
  4. Jasné a stručné popisy jedál a nápojov
  5. Ceny
  6. Alergénové informácie
  7. Fotografie (voliteľné)
  8. Propagačné akcie alebo špeciálne ponuky (voliteľné)

Pamätajte, že jedálny a nápojový lístok je tvárou vášho podniku. Správne navrhnutý lístok môže zvýšiť zisk a zlepšiť zákaznícku spokojnosť.

Váš tím pikMenuNajlepšie Digitálne menu s QR kódom na trhu 👍🎯

2 thoughts on “Gastro jedálny lístok – Vytvorte si jedálny lístok na klik!

Comments are closed.